SÅDAN BESKYTTER DU DIN VIRKSOMHED MOD UØNSKEDE TELEFONSALG HENVENDELSER

Når du reklamebeskytter din virksomhed betyder det, at din virksomheds registrerede oplysninger fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR på Virk) ikke må anvendes af andre til uopfordrede henvendelser. Telefonsælgere må derfor ikke længere ringe dig op, og virksomheder må ikke sende mails til dig uden at du selv har givet samtykke til det først.

Hvorfor burde du søge om reklamebeskyttelse samtidigt med virksomhedsregistrering i CVR – registret?

Reklamebeskyttelsen gælder dog kun i forhold til oplysninger, der hentes i CVR-registret.

Det vil sige at hvis der fremgår oplysninger om din virksomhed andre steder, såsom på nettet, facebook, instagram eller lign. er disse oplysninger ikke omfattet af reklamebeskyttelsen. De fleste virksomheder har i dag en hjemmeside med kontaktinfo, og dermed må telefonsælgere gerne ringe dig op ifølge loven, selvom du er reklamebeskytter. 

Årsagen til dette er, at reklamebeskyttelsen kun gælder de informationer, der videregives efter, at virksomheden er blevet reklamebeskyttet. Stopper reklamehenvendelserne dog ikke, bør du melde virksomhederne til politiet, da det er ulovligt og kan straffes med bøder til dem, der overtræder loven.

For at undgå denne overgang er det altid mest optimalt at få reklamebeskyttet sin virksomhed fra start af, når du registrerer din virksomhed.

Hvis du ikke fik dette gjort, så frygt ej, du kan altid resklamebeskytte din virksomhed eller enkelte produktionsenheder (p-enheder) på et senere tidspunkt.

Det gøres ved at “ændre virksomhed” via dette link på virk.dk og gøre følgende:

  • 1. Tryk “start”
  • 2. Log ind med dit NemID
  • 3. Godkend betingelser for brug
  • 4. Søg efter dit CVR-nummer
  • 5. Tryk på “ændre virksomhed”
  • 6. Klik på “Rediger” ud for virksomhedsoplysningerne, eller den ønskede p-enhed, for at redigere dine stamdata
  • 7. Kryds af i feltet “der ønskes reklamebeskyttelse i CVR”
  • 8. Vælg “ændringsdato” og fortsæt til du har modtaget en kvittering for din indberetning

Driver du din virksomhed hjemmefra, eller er du ofte på farten og ønsker en attraktiv og troværdig firmaadresse samt en adresse til at modtage post, så har du behov for et virtuelt kontor.

Der vil altid være nogen til at tage imod din post og vi scanner og mailer din post til dig.

Er du en privatkunde, kan du få en personlig postadresse hos os. Kender du det, at du har været hjemme hele dagen, men har alligevel fået en seddel i postkassen at postbuddet traf dig ikke hjemme?